Община
Община
Туризъм
Новини

С цветя, песни и танци отпразнувахме Лазаровден

И тази година, пролетните празници в Дряново започнаха с Лазаровден и с възстановка на обичая Лазаруване, под надслов „Отворете чимшир порти, та да влязат лазарици“. Закичени с цветя, млади момичета и девойки обходиха улиците и домовете в централната част на града. С песни и стихове, подобаващи на празника, девойките лазаруваха, пожелавайки на стопаните здраве, късмет и берекет през цялата година. Всички те взеха участие в общинския конкурс за най-красива лазарка, който се проведе по време на празничния концерт в Спортна зала – Дряново. Победителка в категорията до 10 години стана малката Нина Ботева, а при девойките от 11 до 20 години, първа награда взе 16-годишната Никол Димитрова. Специална награда получи и 3-годишният Иван Иванов, който, пременен в мъжка народна носия, гордо застана редом до закичените лазарки.

С много аплодисменти бе посрещната колоритната фолклорна програма, в която участваха възпитаничките на Сдружение „Анна-Фолкарт“, изпълнителите от ДЮФА „Българче“ от гр. Велико Търново и певческия състав към софийското Народно читалище „Васил Друмев“.

С цветя, песни и танци отпразнувахме Лазаровден С цветя, песни и танци отпразнувахме Лазаровден С цветя, песни и танци отпразнувахме Лазаровден С цветя, песни и танци отпразнувахме Лазаровден С цветя, песни и танци отпразнувахме Лазаровден С цветя, песни и танци отпразнувахме Лазаровден С цветя, песни и танци отпразнувахме Лазаровден С цветя, песни и танци отпразнувахме Лазаровден С цветя, песни и танци отпразнувахме Лазаровден С цветя, песни и танци отпразнувахме Лазаровден С цветя, песни и танци отпразнувахме Лазаровден С цветя, песни и танци отпразнувахме Лазаровден
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново