Община
Община
Туризъм
Новини

Велики четвъртък в ПГИ "Рачо Стоянов" - Дряново

Във връзка с изпълнението на Общинския план за интегриране на ромите в Община Дряново, в ПГИ "Рачо Стоянов" бе организирана Великденска програма, включваща: запознаване с Великденския ритуал, боядисване на яйца, музика и народни танци. Великден е най-святият празник за християните по целия свят. На този ден християнската църква отбелязва Възкресението на Божия син Исус Христос. Празникът се чества в неделния ден на Страстната седмица, а подготовката започва още от Велики четвъртък, когато се боядисват великденските яйца.

Гости на празника бяха Деница Вачкова - заместник кмет на Община Дряново и Татяна Декова -  ст. експерт „Образование“. Г-жа Вачкова поздрави учениците, като им пожела здраве, трудолюбие и много успехи в обучението.

Г-жа Христина Вълева - ст. учител по биология и химия, представи участниците в програмата, пожела на всички да са здрави и да не забравят за възрастните хора в този ден. Лора от 10а клас запозна присъстващите с легендата за великденските яйца и с обичая Великден, а Боряна също от 10а клас - с великденските козунаци и тържественото богослужение срещу Великден. Йордан от 12а и Никол от 10а изиграха народни танци. Всички ученици с голяма радост се включиха в работилницата за боядисване на великденските яйца, организира от Дарина Маринова - учител ПО в  училището. Мария Събева - директор на гимназията, отправи своята благословия към всички ученици с думите " Нека този ден ви донесе надежда и вяра в добрите дела на хората, нека всяко боядисано от вас великденско яйце ви напомня за вашите мечти и красивите неща в живота".

Всички боядисани яйца бяха предоставени на Дома за възрастни хора в град Дряново от Цветелина, Сибел и Ганимир от 8а клас и Александър от 10а клас с пожелания за  Светъл Великден.

Интеграция 1 Интеграция 2 Интеграция 3 Интеграция 4 Интеграция 5 Интеграция 6 Интеграция 7 Интеграция 8 Интеграция 9 Интеграция 10 Интеграция 11 Интеграция 12
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново