Община
Община
Туризъм
Новини

„Стройте за векове, не само за пари, но и за слава и чест на майстора“ Четвърта среща на зрелостниците от строителните гимназии в България

За четвърта поредна година Дряново бе домакин на среща на гимназиите по строителство, архитектура и геодезия от цялата страна. Градът на Колю Фичето събра над 180 зрелостника и ръководители от професионалните училища в Бургас, Велико Търново, Габрово, Плевен, Шумен, Ямбол и с. Кунино. Събитието, което ежегодно се провежда под надслов "Достойни наследници на майстор Колю Фичето", е под патронажа на Камарата на строителите в България и се организира от Община Дряново и Исторически музей - Дряново. Официални гости на срещата бяха заместник-областният управител Росен Цветков, изпълнителният директор на Камарата на строителите в България инж. Мирослав Мазнев, както и председателят на областната структура на строителната камара Богомил Петков, Георги Маринов - Началник на Регионално управление на образованието - Габрово. 

Ще припомним, че в предишното издание на проявата официално бе открит архитектурния парк "Камъкът вечен", който се намира в близост до каменния мост на Колю Фичето. Именно там тази година абитуриентите получиха от организаторите възможност да демонстрират практическите си умения, като изградиха покривна конструкция със съвременни строителни материали. Приложната част от мероприятието се превърна в истинска атракция, която предизвика голям интерес и приятни емоции за участниците и гостите.  Невероятен подарък поднесоха възпитаниците на Професионална гимназия по каменообработване – Кунино на кмета на Общината. Талантливите бъдещи скулптори и каменоделци зарадваха градоначалника с лично изработен от тях герб на Дряново от камък, а инж. Семов обяви, че символът на града ще бъде поставен до монумента на Св. Петка, чието изграждане предстои съвсем скоро.

По- късно, на официалната церемония по посвещаване в майсторство, пред паметника на Колю Фичето в Дряново, на зрелостниците от професионалните строителни училища бяха връчени майсторски престилки и сандъчета.

Домакините се бяха погрижили и за организирането на съпътстващи мероприятия. Непосредствено след церемонията в Общината се проведе панел образование на тема „Споделяне на добри практики в професионалното образование“ и работна среща на ръководството на Камарата на строителите със строителни фирми от региона.

Среща на строителните гимназии 1 Среща на строителните гимназии 2 Среща на строителните гимназии 3 Среща на строителните гимназии 4 Среща на строителните гимназии 5 Среща на строителните гимназии 6 Среща на строителните гимназии 7 Среща на строителните гимназии 8 Среща на строителните гимназии 9 Среща на строителните гимназии 10 Среща на строителните гимназии 11 Среща на строителните гимназии 12
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново