Община
Община
Туризъм
Новини

Операция „Зебра” беляза 8-мия ден на май в Дряново

Операция „Зебра” беляза 8-мия ден на май в Дряново. Инициативата е част от събитията за отбелязването на Третата глобална седмица на ООН за пътна безопасност, с мото „Спаси живота на децата”.
Доброволци от БЧК раздаваха листовки на шофьорите на пътя, а служител от РУ „Полиция”  - Дряново обясняваха на подрастващите - ученици от първите класове на СОУ „Максим Райкович” и подготвителни групи при ЦДГ „Детелина, как да пресичат безопасно пътното плътно. Едновременно с това те заостряха вниманието на водачите на МПС за опазване живота на децата.
 Третата Глобална седмица за пътна безопасност е обявена с решение на Общото събрание на ООН и се провежда в цялата страна. Във връзка с това ООН разпространи „Декларация на децата за безопасност на движението по пътищата“, която призовава световните лидери да потърсят решения за намаляване на жертвите при ПТП. Целта на кампанията е да предизвика широка обществена дискусия и да обедини усилията на семействата, институциите, бизнеса, неправителствения сектор и медиите срещу агресията на пътя и предотвратяването на бъдещи инциденти.

Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3 Снимка 4
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново