Община
Община
Туризъм
Новини

"Дряново на 150 - старинен и жив"

     По случай честването на 150 – тата годишнина на град Дряново,  гражданите и гостите на града, имаха удоволствието да посетят редица изложби и събития.

     Децата на Дряново участваха в интерактивна детска игра „Познавам ли моята България“, с любезното съдействие на пътуващо читалище „Бащино огнище“.

    Отслужена бе и света литургия за освещаването на монумент Света Петка Българска – покровителка на град Дряново.

    В Икономова къща се представиха две изложби :  „Света Петка – покровителката“, с авторски творби на Румен Трифонов и „Амулетът – вярвания, традиция, сила“ на доц. д-р Ангел Гоев.

    Уникално музикално кулинарно шоу ни представиха шеф – готвачът Иван Звездев и Гостиловските баби. Те пресъздадоха обичая „Беленка“ и представиха оригинална рецепта за качамак.

    На 18.10.2019г. тържествено се откри Празникът на града с издигане знамето на Община Дряново от зам. кмета Деница Вачкова.

    Малко по – късно бе даден стартът на 50-ти Юбилеен лекоатлетически пробег „Колю Фичето“, където специален гост бе спортният директор на БФЛА Диан Драшков. Той връчи на Иван Михайлов значка и плакет за цялостен принос в развитието на леката атлетика в България и Европа.

    На автентичния дряновски пазар за натурална размяна на домашно произведени стоки се пресъздаде традиционното пазарене  и бе избрана най-красивата дряновка Гергана.

    Кулминацията на вечерта бе концерт -  спектакълът „ДРЯНОВО НА 150 – СТАРИНЕН И ЖИВ“, с участието на НЧ “Развитие - 1869“  гр. Дряново и Сдружение „Анна - Фолкарт“. Специален гост – изпълнител на събитието бе Деси Добрева.

    Празниците продължиха и на следващия ден с най - мащабната кампания „Изпей ОБИЧАМ ТЕ на български“ с група „Хоризонт“ и приятели. Запомнящ се финал ни поднесоха група „Дивинитас“, със зрелищното си огнено шоу.

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново