Община
Община
Туризъм
Новини

Туристическо дружество "Бачо Киро" домакин на значими събития

Туристическо дружество „Бачо Киро“ бе домакин на две много значими събития през изминалата седмица.

На 9-ти ноември 2019 г. в хижа „Бачо Киро“ послучай 90-тата годишнина от Организирането на пещерно движение в България и честването на 40-годишнината на ПК „Искър“, Българската федерация по спелеология и ПК „Искър“ организираха Фестивал на българското пещерно кино със селекция от най-добрите пещерни филми.

На 10 ноември 2019 г. близо 20 човека с увреждания успяха за първи път да посетят приказната пещера „Бачо Киро“. Това стана възможно с подкрепата на 25 доброволци от Планинско спасяване - Пазарджик и НПО Пещерно спасяване, както и 22-ма доброволци от фондация „Ела и Ти“ и не на последно място спелео клуб „Стринава“.

Чудесна е новината, че пещера „Бачо Киро“ успя да разкрие красотата си за хората в неравностойно положение, сред които хора с двигателни проблеми, частична или цялостна парализа и незрящи. Няма невъзможни неща, когато човек иска да направи добро! Организаторите отбелязаха, че пещерата предоставя отлични условия за такъв вид мероприятия и планират и бъдещи такива.

Туристическо дружество Туристическо дружество Туристическо дружество Туристическо дружество Туристическо дружество Туристическо дружество Туристическо дружество Туристическо дружество Туристическо дружество Туристическо дружество
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново