Община
Община
Туризъм
Новини

Дряновските ученици казаха „Не на тормоза в училище“

Дряновските ученици казаха „Не на тормоза в училище“

 

Всяка година последната сряда на месец февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка". На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.

 

През 2020 г. и двете училища в град Дряново се включиха в кампанията. В Средно училище „Максим Райкович“ бяха раздадени стикери „Не на тормоза, но не за ден“, а в Професионална гимназия по икономика „Рачо Стоянов“ представиха постери, презентация, споделиха думи, които смятат за най-подходящи, когато искат да вдъхнат кураж на някого. Ученици и от двете учебни заведения носеха розови тениски с надписи „Не на агресията“, осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви към Община Дряново.

Денят се отбелязва от 2007 г. като протест срещу инцидент в едно канадско училище, при който е осъществен тормоз върху ученик дошъл на откриването на учебната година с розово поло. На следващия ден двама негови съученици решават да купят и разпространят 50 розови тениски в подкрепа на тормозения съученик.

През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия обявява последната сряда на февруари за ден срещу тормоза в училище. Скоро  инициативата се подема от хиляди училища по целия свят, а в България се отбелязва от 2012 г.


 

 

 

Дряновските ученици казаха „Не на тормоза в училище“ Дряновските ученици казаха „Не на тормоза в училище“ Дряновските ученици казаха „Не на тормоза в училище“ Дряновските ученици казаха „Не на тормоза в училище“ Дряновските ученици казаха „Не на тормоза в училище“
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново