Община
Община
Туризъм
Новини

Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново

Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново

 

Със заупокойна молитва и тържествена програма в град Дряново бе отбелязана 142-та годишнина от Освобождението на България и 3 март - национален празник на нашата родина. Всяка година на тази дата дряновци се събират пред Братската могила на загиналите руски войни (Руския паметник), направена преди точно 90 години, за да отдадат почит към загиналите в Освободителната война през 1877-1878 г.

През 2020 г. програмата започна с ритуал по издигане на националното знаме от кмета на Община Дряново Трифон Панчев. Последва специалното участие на актьора Милен Иванов, който рецитира стихотворението „България“ на Радко Радков.

Възпитаници на вокалния педагог Ана Борисова от сдружение „Анна-фолкарт“ зарадваха всички присъстващи с изпълнения на четири от най-хубавите български народни песни – „Изгреяла е месечинка“, „Лале ли си, зюмбюл ли си“, „Залюбих, мамо, три моми“ и „Недке ле, Недке хубава“.

Най-младият участник в програмата бе Аделина Упалова от Детска градина „Детелина“, която изпълни стихотворението „3 март“. С красиви носии и китка народни танци се включиха от танцов състав „Ороигралец“ към Народно читалище „Денчо Славов-1900“, село Ганчовец.

Своя ценен принос дадоха и над 50 ученици от Средно училище „Максим Райкович“ и Професионалната гимназия по икономика „Рачо Стоянов“, които бяха почетен караул и съдействаха с поднасянето на Гирлянд на славата, венци и цветя. За две от децата бяха осигурени опълченски униформи от Дружество „Традиция“ – Трявна.

Накрая присъстващите почетоха с минута мълчание загиналите за свободата на България.

 

 

Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново Тържествено отбелязване на националния празник в Дряново
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново