Община
Община
Туризъм
Новини

11 точки за безплатен безжичен интернет са изградени в Дряново по проект WiFi4EU

Община Дряново осъществи успешно проект по инициативата на Европейския съюз WiFi4EU. Чрез него са изградени 11 точки за безжичен интернет в централната част на града – цялата пешеходна зона, вкл. Общината, Данъчната служба, Районно полицейско управление и Пощенската станция. Използването на услугата вече е възможно и е напълно безплатно.

В условията на пандемия се наложи голяма част от административните услуги, образованието, дори пазаруването на хранителни продукти да се случва онлайн и в тази връзка наличието на достъп до интернет е от особена важност. Наличието на тази услуга неминуемо ще спомогне и за развитието на туризма, който е сред приоритетите на Община Дряново.

Чрез инициативата WiFi4EU се насърчава безплатният достъп до безжичен интернет за гражданите на обществени места, включително паркове, площади, обществени сгради, библиотеки, здравни центрове и музеи в общини в цяла Европа.

Тази инициатива дава възможност на общините да кандидатстват за ваучери на стойност 15 000 евро. Ваучерите трябва да бъдат използвани за инсталиране на Wi-Fi оборудване на обществени места в съответната община, където все още няма точки за достъп до безжичен интернет. България е първа в Европейския съюз по брой на общините, обхванати от инициативата WiFi4EU.

 

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново