Община
Община
Туризъм
Новини

Приютът в село Глушка спечели финансиране от 10 000 паунда

Проблемът с безстопанствените кучета е актуален за цяла България. В Дряново обаче има едни хора, които са твърдо решени да го разрешат в нашия район и не пестят нито сили, нито средства за целта. Става дума за англичаните Ема и Антъни, които отвориха приют в дряновското село Глушка.

Те се заселват тук с идеята да се наслаждават на спокойствието и красотата в Дряновския балкан. Любовта им към животните и желанието да бъдат полезни на местната общност води до това да започнат да помагат на бездомните кучета, да ги водят при ветеринар, който да ги ваксинира, кастрира и чипира, след което се започва търсене на осиновители. Минават през всички процедури за регистриране на законен приют (Удостоверение № 2361 от Областната дирекция по безопасност на храните) и редица обучения, които ги учат как да се справят и с най-проблемите животни.

Само от началото на 2020 г. те прибират от дряновските улици 100 кучета и намират нов дом на 60. През последните 4 години са кастрирани 932 и е намерен дом на 578.

През 2018 г. Община Дряново сключва договор с фондация „Улични сърца БГ“ (Street hearts BG) с цел овладяване на популацията от безстопанствени кучета. Голямото достойнство на тяхната работа е фактът, че успяват да привлекат дарения от чужбина за обезпечаване на дейността си. В тази връзка е и новината от днешния ден – приютът в Глушка е спечелил финансиране на стойност 10 000 паунда от английската благотворителна организация Battersea Dogs & Cats. Средствата са предназначени за подобряване на условията в приюта и са голямо признание за свършеното от Ема и Антъни.

Нека подкрепяме усилията на тези хора, които се опитват да разрешат един от големите ни проблеми! Посещавайте приюта при всяка възможност и помагайте с разходките, занесете храна, осиновете куче. Само и единствено с общи усилия можем да се справим.

 

 

Приютът в село Глушка спечели финансиране от 10 000 паунда Приютът в село Глушка спечели финансиране от 10 000 паунда Приютът в село Глушка спечели финансиране от 10 000 паунда Приютът в село Глушка спечели финансиране от 10 000 паунда
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново