Община
Община
Туризъм
Новини

Община Дряново спечели проект на стойност 830 000 хил. лв

Община Дряново спечели проект за изграждане на „Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства и умствена изостаналост “ на обща стойност 831 892. 25 хил. лв.

Основната цел на проекта е приобщаване и социално включване на трайно институционализирани хора с психични разстройства и хора с умствена изостаналост. Като други специфични цели са заложени индивидуална и групова работа с потребителите на услугите, подкрепа на лицата с психични разстройства и умствена изостаналост за създаване или възстановяване на умения за независим живот в общността, организиране на обучение и подготовка за формиране на различен тип умения чрез обособяване на подходящи помещения в това число - зали за трудотерапия, кухня, зала за рехабилитация, помещения за индивидуална и групова работа, място за срещи, библиотека. За транспортирането на потребителите в проекта е заложено закупуване на лек автомобил и бус.

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция ще работи подготвен и обучен персонал от 12 души, които има необходимите знания и умения за работа с трайно институционализирани хора.

Центърът ще бъде разположен на 4-я етаж в Поликлиниката в гр. Дряново.  Със средства по проекта ще бъде извършен основен ремонт на тази част от сградата, а помещения ще бъдат обзаведени и оборудвани с всичко необходимо.

 

Община Дряново спечели проект на стойност 830 000 хил. лв

 

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново