Община
Община
Туризъм
Новини

Изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на Община Дряново, приети с Решение №156/29.06.2020г на ОбС-Дряново

ПРОТОКОЛ

№16

гр. Дряново, 29.06.2020 год.

ОТНОСНО: 7. Приемане на решение за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на Община Дряново (вх.№0700-55/23.06.2020г)

Вносител: Трифон Панчев – кмет на Община Дряново.

…………………………………………

РЕШЕНИЕ №156

На основание чл.21 ал.2, във връзка с чл.21 ал.1 т.7 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.9 от Закона за местните данъци и такси, Общински съвет - Дряново

РЕШИ:

1. Приема следните изменения и допълнения в Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Дряново, както следва:

1.1. Изменя чл.22 ал.1 от Наредбата, който придобива следната нова редакция:

Чл.22.(1) За ползване на детска градина родителите или настойниците дължат месечни такси, както следва:

1. Постоянна месечна такса в размер на 10 лв на месец.

2. Променлива месечна такса за присъствените дни в размер на:

-  за детска градина - 1,70 лв за присъствен ден.

-  такса детска кухня - 2,00 лв. на ден.

1.2. Изменя и допълва чл.19 от Наредбата, който придобива следната нова редакция:

Чл.19. (1) Таксата се заплаща за ползване на тротоари, площади, улични платна, места, върху които са организирани пазари (открити и покрити), тържища, панаири, както и терени с друго предназначение, които са общинска собственост.

(2)  Таксата се заплаща от физическите и юридическите лица ползващи услугата в зависимост от зоната, в която се намират терените, посочени в ал.1.

(3)  Зоните по ал.2 се определят от Общинския съвет.

(4)  Таксите се определят на квадратен метър:

а/ за продажба на селскостопанска продукция:

- на ден        2.40 лв.

б/ за продажба на друга продукция:

- на ден        4.00 лв.

в/ по време и на мястото на провеждане на ежегодния панаир и празниците на град Дряново:

-  за продажба на промишлени стоки, хранителни стоки, на скара,

безалкохолни, бира и др.: 5.00 лв на квадратен метър на ден;

-  за разполагане на стрелбища, люлки и други атракции: 2.00 лв на

квадратен метър на ден /с ДДС/.

г/ (нова точка, приета с реш. 331/22.07.2013г; отменена с Реш.№102/25.04.2016г.)

д/ за продажба на селскостопанска продукция от търговци прекупвачи:

-  на ден 2.40 лв.

е/ за пенсионери, които продават продукция собствено производство:

-  на ден 1.20 лв.

(5)  Таксите се плащат при издаване на разрешението за посочения в него период.

(6)  При ползване на мястото повече от месец таксите се плащат месечно, но не по-късно от 7 дни преди започване на месеца.

(7)  Места в селата, където са организирани панаири, събори и празници – събира се такса от 1.00 лв на квадратен метър на ден.

1.3. Допълва Приложение №3 към чл.52 от Наредбата с нов №53а, изменя Приложение №3 към чл.52 от Наредбата от №40.1. до №40.23, с изкл. на №40.12, 40.15 и 40.17, както и №60, които придобиват следната нова редакция:

№40.1. Ползване на фитнес уреди в общинска спортна зала - еднократно, с вкл. ДДС - 5.00 лв/посещение.

За ученици и студенти, след показване на актуални ученическа карта или студентска книжка - 3.00 лв/посещение.

№40.2. Ползване на фитнес уреди в общинска спортна зала от ученици - месечно, с вкл. ДДС - 15.00 лв.

№40.3. Ползване на фитнес уреди в общинска спортна зала месечно, с вкл. ДДС:

-  от възрастни - 30.00 лв.

-  от студенти, след показване на актуална студентска книжка - 20.00 лв.

№40.4. Ползване на фитнес уреди в общинска спортна зала месечно от спортните клубове /такса за един спортист, с вкл. ДДС/ - 20.00 лв.

№40.5. Ползване на тенис на маса, с вкл. ДДС - 4.00 лв/час

№40.6. Ползване на спортна зала в Общинска спортна зала от физически и юридически лица за тренировка /с вкл. ДДС/. Таксата не се дължи от спортни клубове, които получават субсидия от бюджета на Община Дряново. - 60 лв/час.

№40.7. Ползване на Мултифункционални зали на 1-ви и 2-ри етаж в административна сграда на Общинската спортна зала от физически и юридически лица /с изключение на спортните клубове, регистрирани на територията на общината и хората с увреждания/, с вкл. ДДС - 20 лв/час.

№40.8. Ползване на футболен терен на стадион „Локомотив“ от спортни клубове за тренировка до 90 мин. /с включен ДДС/. Таксата не се дължи от спортни клубове, които получават субсидия от бюджета на Община Дряново.

  • мъже - 360 лв.
  • юноши мл. и ст. възраст - 250 лв.
  • деца - 150 лв.

№40.9. Ползване на футболен терен на стадион „Локомотив“ от спортни клубове за контролни срещи и тренировката преди тях, включително съблекални /с включен ДДС/. Таксата не се дължи от спортни клубове, които получават субсидия от бюджета на Община Дряново.

  • мъже - 500 лв.
  • юноши мл. и ст. възраст - 400 лв.
  • деца - 200 лв.

№40.10. Ползване на игрище за футбол с изкуствена тревна настилка на стадион „Локомотив“ /с включен ДДС/. Таксата не се дължи от спортни клубове, които получават субсидия от бюджета на Община Дряново.

  • без осветление - 40 лв/час
  • с осветление - 60 лв/час

След 17 часа се ползва безплатно, освен, ако се налага да се ползва осветление.

№40.11. Ползване на игрище за футбол с акрилна настилка на стадион „Локомотив“ /с включен ДДС/. Таксата не се дължи от спортни клубове, които получават субсидия от бюджета на Община Дряново.

  • без осветление - 40 лв/час
  • с осветление - 60 лв/час

№40.13. Ползване на игрище за баскетбол/волейбол с акрилна настилка на стадион „Локомотив" от спортни клубове, регистрирани извън община Дряново за тренировка, с вкл. ДДС - 50 лв/час.

№40.14. Ползване на тенис кортове - шамот и на игрище с акрилна настилка за тенис на корт на стадион „Локомотив“, с вкл. ДДС. Таксата не се дължи от спортни клубове, които получават субсидия от бюджета на Община Дряново - 15 лв/час.

№40.16. Ползване на лекоатлетическа писта на стадион „Локомотив“ от спортни клубове, регистрирани извън община Дряново, за тренировка, с вкл. ДДС - 40 лв/час.

№40.18. Ползване на сектори за тласкане на гюле, дълъг скок и троен скок на стадион „Локомотив“ от спортни клубове, регистрирани извън община Дряново, за тренировка, с вкл. ДДС - 15 лв/час.

№40.19. Ползване на футболен терен с изкуствена тревна настилка на стадион - с. Царева ливада от спортни клубове за тренировка до 90 мин. /с вкл. ДДС/. Таксата не се дължи от спортни клубове, които получават субсидия от бюджета на Община Дряново - 150 лв.

№40.20. Ползване на футболен терен с изкуствена тревна настилка на стадион - с. Царева ливада от спортни клубове за контролна среща до 90 мин. /с вкл. ДДС/. Таксата не се дължи от спортни клубове, които получават субсидия от бюджета на Община Дряново - 250 лв.

№40.21. Ползване на футболен терен с изкуствена тревна настилка на стадион - с. Царева ливада от граждани за тренировка /с вкл. ДДС/ - 120 лв/час за цял терен.

№40.22. Ползване на футболен терен на стадион „Локомотив“ от граждани за тренировка /с вкл. ДДС/ - 300 лв/час за цял терен.

№40.23. Ползване на съблекалня с баня на стадион „Локомотив", на стадион в с. Царева ливада, с вкл. ДДС - 4 лв/човек.

№53а. Наем на един контейнер за строителен или едрогабаритен /обемен/ отпадък, за срок от 7 календарни дни, с включено еднократно транспортиране на отпадък до Регионално депо - Севлиево и депониране - 100 лв, които се заплащат предварително. За всеки следващ календарен ден, след изтичане на 7 календарни дни, наемът е 20 лева на ден.

№60. Поставяне на кафе - автомат или вендинг машина върху терен общинска собственост /след получено разрешение за поставяне от гл. архитект на общината/ (без ДДС) - 35 лв месечно.

2. Измененията и допълнението на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Дряново, на основание чл.37 ал.3 от ЗНА и чл.109 ал.2, изр. първо, предл. второ от Правилник за организацията и дейността на Общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация Дряново, да се разгласи на населението на общината, чрез публикуването му на интернет страницата на Община Дряново, от която дата влиза в сила.

…………………………………………

ТОДОР ГЕОРГИЕВ /П/

Председател на Общински съвет – Дряново

МИЛЕН СТОЯНОВ /П/                                         СВЕТЛАНА ЛАКОВА /П/

Заместник-председател                                 Заместник-председател

на Общински съвет – Дряново                        на Общински съвет – Дряново

Водил протокола: /п/

Радослава Вълкова

Ст. експерт при ОбС-Дряново в дирекция АПИОВО

 

Дата на публикуване на решението на ОбС: 03.07.2020г.

 


 Наредба за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на Община Дряново (публ.на 03.07.2020г)

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново