Община
Община
Туризъм
Новини

Решения от третото заседание на Комисия по безопасност на движението

 

На 8 юли в Заседателната зала на Община Дряново се проведе третото за годината заседание на общинската комисия по безопасност на движението по пътищата с председател заместник-кметът А. Ангелов.

На заседанието присъстваха и заместник-областен управител М. Пенева – председател и С. Димитрова - секретар на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Комисията взе решения, с които да се изпратят писма до областно пътно управление за стартиране на процедура за изграждане на пешеходна пътека на ул. „Р. Княгиня“ на кръстовището с ул. „Арх. Пенчо Койчев“, както и повдигната пешеходна пътека в с. Гостилица, на главния път до читалището. До няколко дни ще започне освежаването на пешеходните пътеки с боя за подобряване видимостта.

На заседанието присъстваше и г-н Генчо Соколов в качеството му на представител на група граждани, живущи на ул. „Хаджи Димитър“. Те са внесли подписка до кмета за това, че след ремонта на улицата, по същата се движат автомобили с висока скорост, което е предпоставка за произшествия. Присъстващият представител от РУ Полиция Дряново – Румен Иванов – сектор КАТ увери г-н Соколов, че полицейското присъствие на въпросната улица ще бъде ежедневно и спазването на правилата за движение ще се контролира.

Община Дряново подписа договор с лицензирана фирма за изработване на Генерален план за организация на движението. След изработване на предварителния проект ще бъде организирано обществено обсъждане с гражданите, за да бъде чуто тяхното мнение, което ще бъде взето под внимание при изработването на окончателния проект.

Безопасност на движението
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново