Община
Община
Туризъм
Новини

Кметът на Община Дряново посети приюта в село Глушка

 

Трифон Панчев, кмет на Община Дряново, Ангел Ангелов, заместник-кмет, и Михаил Колев, кметски наместник, посетиха приюта за безстопанствени кучета на фондация „Улични сърца БГ“ (Street hearts BG) в село Глушка. С него Общината има сключен договор за залавяне и кастрация на улични кучета. През последните 4 години са прибрани близо 1 000 животни, от които на 578 е намерен нов дом.

На работната среща с Ема и Антъни Смит беше направен оглед на целия приют, в който условията са много добри. Основна тема беше проблемът с отровените наскоро кучета. Във връзка с това се работи по система за видеонаблюдение на целия имот.

Предстои среща с всички кметове на кметства и кметски наместници, на която ще бъде разяснен планът за безплатно чипиране, ваксиниране и кастриране (по желание) на домашни кучета. Подложените на тези процедури животни ще бъдат освободени от ежегодните такси.

Чипирането е особено важно, тъй като дава яснота кое куче на кого е и по този начин ще се прекрати безразборното им изхвърляне на улицата. Ваксината е против бяс. Кастрирането е безопасна процедура, която ограничава популацията. Всички тези манипулации се извършват от лицензиран ветеринарен лекар – работещият в град Дряново д-р Димитров, един от най-авторитетните в цялата област.

Приют в село Глушка
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново