Община
Община
Туризъм
Дряново

Хаджи Марковата къща за гости ***

Хаджи Марковата къща за гости е категоризирана с отличните 3 звезди през 2020 г. и представлява ремонтирана чорбаджийска къща с над сто годишна история. Тя се състои от две части: градска къща от началото на 20 век на два етажа и вътрешен двор с допълнителни пристройки, ремонтирани в "приказен" стил.

Капацитетът за настаняване е до 10 възрастни в пет двойни стаи и едно самостоятелно студио. В студиото и част от стаите има и допълнителни легла за до 4 деца.

На целия първи етаж на къщата е оформено общо помещение за хранене и развлечение. Обособени са няколко къта за удобство на почиващите. Кухненският бокс е оборудван с всички необходимо, трапезарията е просторна и комфортна..

Къщата разполага с външно барбекю-пещ, оформен кът за хранене на открито към него за 12 възрастни. Просторната тераса под сянката на стар асмалък е подходяща, както за забавление на децата, така и за сутрешно кафе с панорамен изглед. На разположение са и допълнителни атракции като: водопад, златната рибка, горски дух, баба Яга и духът от лампата на Аладин.

Хаджи Марковата къща за гости има обособена зона за релакс. На разположение на гостите са сауна и джакузи, разположени в помещения с оригинален дизайн. Общият им капацитет за едновременно ползване е за не повече от 6 човека. За ползването на Зона за релакс е необходима предварителна заявка.

Няколко десетки крачки делят къщата от градски паркинг, паркове, пешеходна зона, заведения за хранене и развлечения и градски басейн.

 

Информация за контакти:
5370, гр. Дряново, yл. „Бачо Киро“ 28 
тел. 088 990 8217 ; 0889882799
 http://guest.dryanovo.me/
e-mail: markov1973@abv.bg

dtrm33@abv.bg

Хаджи Марковата къща за гости 24 Хаджи Марковата къща за гости 1 Хаджи Марковата къща за гости 2 Хаджи Марковата къща за гости 3 Хаджи Марковата къща за гости 4 Хаджи Марковата къща за гости 5 Хаджи Марковата къща за гости 6 Хаджи Марковата къща за гости 7 Хаджи Марковата къща за гости 8 Хаджи Марковата къща за гости 9 Хаджи Марковата къща за гости 10 Хаджи Марковата къща за гости 11 Хаджи Марковата къща за гости 12 Хаджи Марковата къща за гости 13 Хаджи Марковата къща за гости 14 Хаджи Марковата къща за гости 15 Хаджи Марковата къща за гости 16 Хаджи Марковата къща за гости 17 Хаджи Марковата къща за гости 18 Хаджи Марковата къща за гости 19 Хаджи Марковата къща за гости 20 Хаджи Марковата къща за гости 21 Хаджи Марковата къща за гости 22 Хаджи Марковата къща за гости 23 Хаджи Марковата къща за гости 25
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново