Община
Община
Туризъм
Новини

Нова услуга на Община Дряново - извозване на строителни и едрогабаритни отпадъци

 

От началото на август 2020 г. Община Дряново предлага нова услуга – ползване на контейнери за строителни и едрогабаритни отпадъци. Със специален камион съдовете се доставят на заявения адрес и след това се извозват до Регионалното депо.

Това става възможно, след като кметът Трифон Панчев предложи и Общински съвет прие част от натрупаните средства от отчисления за депониране на битови отпадъци да бъдат използвани за придобиване на бордови контейнеровоз и 9 бр. лифтдъмпер контейнери. Целта е по този начин да бъдат улеснени жителите и да се предотврати образуването на нерегламентирани сметища.  

Как мога да се възползвам от услугата?

1.       Подава се заявление по образец в Центъра за административно обслужване в Община Дряново - ул. „Бачо Киро“ 19. Посочват се имена, адрес за доставка на контейнера и телефон за връзка.

2.       Заплаща се такса в размер на 100 лв. без ДДС.

От момента на заявка започва да тече срок от 3 работни дни, в които контейнерът се доставя на посочения адрес (който трябва да бъде на достъпно за камиона място). Той остава на разположение на ползвателя в продължение на 7 дни. Ако срокът бъде надвишен, за всеки допълнителен ден се заплащат по 20 лв без ДДС.

Телефон за връзка - 0878 14 18 81 - Стефан Косев, директор на Общинско предприятие „Чисто Дряново“.

Призоваваме жителите на община Дряново да се възползват от новата услуга, която е улеснение за тях и важна крачка към опазване на природата. Напомняме, че според Наредбата за управление на отпадъците нарушителите подлежат на глоба от 300 до 1 000 лв.

Плановете на Община Дряново са закупеният за целта контейнеровоз да бъде пригоден също така за миене на улици и репатриране на излезли от движение автомобили. По този начин ще се повиши чистота и същевременно ще се оптимизират разходите.

Извозване на строителни отпадъци 1 Извозване на строителни отпадъци 2 Извозване на строителни отпадъци 3 Извозване на строителни отпадъци 4

 Наредба за управление на отпадъците

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново