Община
Община
Туризъм
Новини

Дряново ще бъде част от „Европейски дни на наследството“ 2020

България за пореден път ще се включи в инициативата „Европейски дни на наследството” (ЕДН) – съвместен проект на Съвета на Европа и Европейската комисия, която тази година се провежда под надслов: „Европа, общо наследство”.

Страната ни ще отбележи Европейските дни на наследството с над 300 събития в цялата страна през целия месец септември. Подготвени са голям брой и разнообразни събития, а множество музеи, галерии, културни и природни обекти ще осигурят свободен вход за посетителите си в определени дни на месеца.

Община Дряново ще се включи с изложба на открито, посветена на 90 години от обявяването на града за планински курорт, прожекция на филма „Фичето“ на Добрин Керестелиев в музей „Колю Фичето“ на 7 септември от 11:00 ч. и с билети на половин цена за четирите експозиции на Исторически музей – Дряново на 19 и 20 септември.

През септември в Дряново ще бъдат отбелязани и годишнините от две важни събития в историята на България – 135 години от Съединението на 6-и и 112 години от провъзгласяването на Независимостта на 22-и.  

В ролята си на Национален координатор по провеждане на „Европейските дни на наследството“ за България, Министерство на културата предоставя календар на събитията, които ще се проведат в страната по време на инициативата. Календарът можете да видите тук - http://mc.government.bg/page.php… .
 

Тазгодишното издание на европейската инициатива е посветено на връзката между наследството и образованието. Целта е милионите граждани на континента да се докоснат до културното наследство на всяка страна и да споделят общата загриженост за неговото опазване.


Повече информация за отбелязване на „Европейските дни на наследството“ в други еропейски страни – www.europeanheritagedays.com.

Дряново ще бъде част от „Европейски дни на наследството“ 2020
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново