Община
Община
Туризъм
Новини

Дряново се включва в Седмицата на мобилността с велошествие, игра и беседа

От 16 до 22 септември 2020 г. ще се проведе ежегодната кампанията „Европейска седмица на мобилността“ (ЕСМ), която се реализира с подкрепата на Европейската комисия и Генерална дирекция „Мобилност и транспорт".

В тази връзка Община Дряново кани всички желаещи на 17 септември от 16:00 ч. на Ларгото. Там ще се проведе състезание по майсторско управление на велосипеди и тротинетки, като са осигурени много награди. Освен това експерт от Районно пътно управление – Дряново ще изнесе беседа, запознавайки децата с най-важните правила за безопасно придвижване. В 17:00 ч. ще започне масовото велошествие към кв. Цинга.  

През последните години кампанията „Европейска седмица на мобилността“ се радва на все по-голям интерес, като в нея се включват над 2 500 града, сред които и от много български общини. Всяко издание е насочено към определена тема свързана с устойчивата мобилност, като през 2020 г. тема е „Чиста мобилност за всички“, под мотото „Избери как да се придвижиш".

В основата на инициативата е заложен принципа за насърчаване на устойчива градска мобилност, водеща да намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътно-транспортните произшествия и здравословните проблеми.

 

 

Дряново се включва в Седмицата на мобилността с велошествие, игра и беседа
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново