Община
Община
Туризъм
Новини

ОБК Чардафон ще играе в "А" група, само с деца от школата

Амбициозният треньорски екип на Обединен баскетболен клуб "Чардафон", в който тренират десетки деца от Дряново, реши да сформира представителен отбор, за да може младите баскетболни таланти да се развиват и имат идол в лицето на по-големите.

"Чардафон" ще играе в "А" група и то залагагайки и давайки път само на деца от школата си, които са на възраст от 16 до 20 години. Част от тях завършиха средното си образование през тази година и продължават образованието си във висши учебни заведения. Клубът успя да ги задържи и те ще играят за своя отбор. Тимът в "А" група се води от старши треньора Антонио Станков и помощник-треньора Мариян Костадинов.

"Идеята и намерението ми е нашите младежи да се сблъскат с опита в мъжкия баскетбол, да са само от нашата школа, да ги подготвим, както и да създадем български играчи, които да играят на по-високо ниво в мъжкия баскетбол", сподели Станков. Той очаква доста труден, но и пълноценен сезон за децата ни. "Можехме да привлечем играчи с опит към отбора, но решихме, че такива играчи не трябва да вземат местата и минутите на нашите деца от школата", допълни Станков.

Освен отбор в "А" група тази година ОБК "Чардафон" ще има и два отбора в "Б" група, като единият ще е съставен отново само от деца, възпитаници на местната школа на възраст от 15 до 18 години. Другият отбор е смесен - от бивши професионални състезатели-мъже от школата на "Чардафон" и други играчи от страната. Старши треньорът Станков реши да направи и два отбора за подрастващи - на юноши до 19 години, като единият отбор ще играе в регион "Мизия", а вторият в регион "Добруджа".

ОБК "Чардафон" продължава да набира скорост и популярност през последните години. Днес в клуба тренират 430 деца на възраст от 4 до 20 години и те усърдно овладяват играта под баскетболния кош.

С цел популяризиране на баскетбола в Дряново, скоро ОБК „Чадафон“ ще проведе открита тренировка в Спортната зала в града. Идеята на ръководството на Общината и на треньорите е това да се прави редовно и по този начин повече хора да се запознаят с местните таланти, които тренират в отбора, както и да се привлече интереса на още деца.

 

ОБК Чардафон ще играе в
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново