Община
Община
Туризъм
Новини

Изграждане на тенис център с три покрити корта в Дряново предвижда ново инвестиционно намерение

На среща в заседателната зала на Община Дряново пред Общинска администрация и Общински съвет беше представено инвестиционно намерение за изграждане на тенис център с три покрити тенис корта в град Дряново, както и съблекални, бани, магазин за тенис приспособления, бар за напитки, зала за пресцентър и подвижни трибуни към тях. Предвижда се настилката да бъде твърда, от най-висок клас, тъй като почти няма съоръжения с такава. Специална подвижна конструкция ще позволява в летните месеци страничните прегради да се отварят, а отоплителна система ще направи възможно използването на центъра и през зимата. Идеята е кортовете да отговарят на всички изисквания за провеждане на национални и международни състезания.

Изграждането на такъв център би благоприятствало развитието на местния тенис клуб, който има една от най-успешните школи в България, както и развитието на района като цяло – места за настаняване, заведения за хранене, търговски обекти, услуги и пр.

Към инвестиционното намерение е приложено и писмо за подкрепа от Българската федерация по тенис, в което се заявява категорична подкрепа за проекта и готовност това да бъде вторият национален тенис център, след този в София (който разполага само с открити клей кортове).

Идеята беше представена от управителя на дружество „ВСК Кентавър – ИЗ Динамика“ ООД Мариана Печеян. Предстои представянето й и на председателския съвет в Общински съвет, и публично обсъждане, на което всички граждани да споделят своето мнение.

 

Изграждане на тенис център с три покрити корта в Дряново предвижда ново инвестиционно намерение Изграждане на тенис център с три покрити корта в Дряново предвижда ново инвестиционно намерение Изграждане на тенис център с три покрити корта в Дряново предвижда ново инвестиционно намерение Изграждане на тенис център с три покрити корта в Дряново предвижда ново инвестиционно намерение Изграждане на тенис център с три покрити корта в Дряново предвижда ново инвестиционно намерение Изграждане на тенис център с три покрити корта в Дряново предвижда ново инвестиционно намерение
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново