Община
Община
Туризъм
Новини

В ПГИ „Рачо Стоянов” - Дряново организираха спортен турнир в подкрепа на толерантността

На 13.05.2015 г. в ПГИ "Рачо Стоянов" - Дряново се проведе волейболен турнир, под надслов „Чрез спорт към толерантност“.
Надпреварата бе организирана със съдействието на Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към Община Дряново и е част от заложените за 2015 г. инициативи в Общинския план за интегриране на ромите в община Дряново  2015-2017 г. Гост на проявата бе Таня Декова - ст.експерт „Образование и култура” в Общинска администрация. Стартът на спортната надпревара даде директорът на гимназията - Снежина Симеонова, която в обръщението си към учениците подчерта, че всички сме равноправни, като граждани на нашата държава, и трябва да се приемаме със своите индивидуални особености и с различието в характерите и темпераментите си, с различните си цветове на кожата, националности, религии, обичаи и убеждения. В състезанието участваха сборни отбори от 8-ми до 12-ти клас, под ръководството на своя треньор и селекционер Петър Кръстев. Двубоите бяха в две полувремена от по 20 минути, на принципа на елиминациите. Под бурните овации на своите съученици волейболистите показаха много добра техника и изключително спортментство и екипност в играта. Победител в надпреварата стана отборът на 12-ти клас, като това се оказа и последната спортна инициатива, в която абитуриентите се включват.
Целта на спортното събитие в ПГИ "Рачо Стоянов" бе да бъде повишена културата на подрастващите срещу нетолерантността чрез спорт и да се стимулира развитието на състезателния им дух, екипност и разбирателство.

Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3 Снимка 4 Снимка 5
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново