Община
Община
Туризъм
Новини

14 безработни лица са назначени по спечелен от общината проект

Община Дряново назначи 14 безработни лица на длъжност „работник в горското стопанство“. За новоразкритите работни места са наети лица, част от най-уязвимите групи на пазара на труда, а именно:  продължително безработни с регистрация в ДБТ над 12 мес., безработни/неактивни лица над 54 г. възраст, безработни /неактивни лица с трайни увреждания, безработни/неактивни лица с ниско образование /под средното/, вкл. и без никаква професия, безработни/неактивни лица от ромски произход. 

Работниците са назначени  по спечеления от общината проект „Постигане на социално-икономическо развитие на територията на община Дряново чрез осигуряване на нови работни места, намаляване на бедността, социално включване и подобряване условията и качеството на живот“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“ на обща стойност 183 513.00 лв.  Периодът на субсидирана заетост е 12 месеца за всяко едно от лицата като поне 50% от назначените ще останат на работа за период от минимум 3 месеца след приключване на проектните дейности. Месечната заплата е в размер на 100 % от сумата на МОД за съответната длъжност. 

За осигуряване на качествени работни места и устойчива заетост по проекта са закупени инструменти и оборудване, които служителите да използват при рутинните си служебни задължения. Закупено е следното оборудване за обезпечаване дейността на новонаетите лица: бензино-моторни триони, ножица за рязане на висок плет, кастрачка, машина за рязане на клони и поддържане короната на дървета, верижен трион за рязане в короната на дърветата, моторен храсторез с диск, клонотрошач, комплекти защитно облекло и предпазни средства, работна маса, столове, метални шкафове за съхранение на лични вещи, климатик, диспенсър за топла/студена вода.

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново