Община
Община
Туризъм
Новини

Община Дряново се включва в „Европейска седмица на мобилността“ 2021 година

Община Дряново се включва в „Европейска седмица на мобилността“ 2021 година

От 16 до 22 септември 2021 г. Община Дряново ще се включи за втора поредна година в ежегодната кампанията „Европейска седмица на мобилността“ (ЕСМ), която се реализира с подкрепата на Европейската комисия и Генерална дирекция „Мобилност и транспорт". В основата на инициативата е заложен принципа за насърчаване на устойчива градска мобилност, водеща до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътно-транспортните произшествия и здравословните проблеми.

През последните години кампанията „Европейска седмица на мобилността“ се радва на все по-голям интерес, като в нея се включват над 2 900 града от 53 страни, сред които и от много български общини. Всяко издание е насочено към определена тема свързана с устойчивата мобилност, като през 2021 г. тема е „Устойчива мобилност за безопасен и здравословен начин на живот“ под мотото: „Придвижвайте се устойчиво. Бъдете здрави“.

За повече информация относно кампанията „Европейска седмица на мобилността“ посетете https://mobilityweek.eu/home/

Във връзка с усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната и невъзможността за организиране на масови мероприятия, Община Дряново и МКБППМН по повод „Европейска седмица на мобилността“ организират:

  • уикенд надпревара „Усмихнато движение“ за най- много изминати крачки. (В рамките на 18 и 19.09.2021 г. (събота и неделя), направените крачки, които са записани от приложения на Вашите мобилни устройства могат да Ви донесат награда. Изпратете на имейл dryanovo.mobility@abv.bg до 22.09.2021 г. екранна снимка от вашите постижения, както и снимка с Вас от посетените места). Постиженията и споделената с нас снимка от посетеното място ще бъдат публикувани на сайта на Общината.
  • конкурс на тема „Здравето и природата вървят ръка за ръка. Хиляди причини да бъда здрав и щастлив“. Изпратете Вашите творби (рисунка, есе, стихотворение и др.) на имейл адрес dryanovo.mobility@abv.bg до 22.09.2021г. или донесете на място в Информационния център на Общината.
  • Selfie- надпревара на тема „Моят любим / алтернативен начин за движение“.  До 22.09.2021 г. изпратете на имейл dryanovo.mobility@abv.bg или донесете на място в Информационния център на Общината Ваша снимка, с която показвате как се придвижвате и забавлявате с колело, тротинетка, ховърборд и други. Заедно с изпратената снимка ни разкажете Ваши забавни преживявания на „две колела“.

За трите обявени събития е нужна следната информация- три имена на участника, възраст, адрес и телефон за връзка (може и на родителя).

Всеки участник ще получи сертификат за участие.

Най- добрите творби и снимки ще бъдат оценени от жури, качени на сайта на Община Дряново, и наградени с предметни награди.

С изпращането на снимков материал за участие в конкурсите, всеки участник дава съгласието си за публикация на сайта на Общината.

 

 

Европейска седмица на мобилността

 

 

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново