Община
Община
Туризъм
Проекти по Програма Развитие на селските райони

Проект № BG06RDNP001-19.455-0001-C1/2021 Реконструкция и рехабилитация на улици в Община Дряново

 

Оперативна програма: Програма за развитие на селските райони 2014-2020

Приоритетна ос: Подкрепа за местно развитие по LEADER (ВОМР - водено от общностите местно развитие)

Наименование на процедурата: BG06RDNP001-19.455 МИГ Дряново - Трявна Мярка 7.2. „Подкрепа за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“

Наименование на проекта: BG06RDNP001-19.455-0001-C1/2021 Реконструкция и рехабилитация на улици в Община Дряново

Обща стойност на проекта: 318 140.20 лева, в това число финансиране от ЕЗФРС –  286 326,18 лева и национално съфинансиране: 31 814,02 лева.

Начало: 30.08.2021 г.

Край: 30.06.2023 г.   

Кратко описание

Основната цел на проекта е реализация на инвестиции в областта на транспортната инфраструктура на територията на Община Дряново. Уличната мрежа в гр. Дряново, обект на интервенцията, е относително добре развита, но е амортизирани и се нуждае от рехабилитация / реконструкция. Целева група по проекта е населението на гр. Дряново /6887д./, както и цялото население на Община Дряново /8975д./, имайки предвид, че улиците обслужват общинския център –гр. Дряново и се използват от цялото население на общината. Проектът включва интервенции върху улици в Община Дряново, град Дряново, общинска собственост, с цел подобряване и възстановяване на транспортно-експлоатационните им качества. Улиците, обект на инвестицията са както следва: Подобект №5: „Реконструкция и рехабилитация на улица „Васил Левски“, град Дряново и Подобект №11: „Реконструкция и рехабилитация на улица „Стефан Лафчиев“, град Дряново. Проектът включва дейности по изпълнение на строително-монтажните работи и упражняване на строителен надзор по време на изпълнение на СМР.

Цели

Основната цел на проекта е в съответствие с целта на процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, тъй като цели реализиране на инвестиция, която има голяма добавена стойност по отношение на преодоляването на икономическите и социалните различия в развитието на териториите. Проектът е в унисон със стратегията на МИГ „Дряново - Трявна - в сърцето на Балкана“, тъй като има за своя главна цел превръщане  на част от територията на Сдружение „МИГ Дряново - Трявна - в сърцето на Балкана“ в привлекателен и атрактивен туристически район с развити конкурентоспособна местната икономика и социални услуги за населението. В допълнение проектът цели да насърчи социалното приобщаване, намаляването на бедността и икономическото развитие в селските райони, чрез реализация на инвестиции в техническата инфраструктура на територията на Община Дряново. Той се основава на принципа на равенство между половете и недискриминация. През целия жизнен цикъл на проекта и при предоставянето на публичната услуга няма да се допускат ограничения, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение. Проектът включва дейности, свързани с хоризонталната политика за „Подобряване достъпа за хора с увреждания”. Очакваните резултати от реализацията на проекта се изразяват в обновяването на малки по мащаби публична и техническа инфраструктура, което е основа за подобряването на жизнената среда в общината. Проектът отговаря на нуждите на населението в общината, както по отношение на качеството на уличната мрежа, така и по отношение на подобряване условията на живот в района, а именно достъпност до обществени услуги, икономическа и инвестиционна обстановка, туристическа среда, мобилност и други.

Специфични цели

Специфична цел 1: Развитие на транспортната и комуникационна инфраструктура;

Специфична цел 2: Интегрирано устойчиво градско развитие и укрепване на селищната мрежа; Специфична цел 3: Подобряване на транспортната и комуникационна свързаност със селищата в общината;

Специфична цел 4: Подобряване на условията на живот в общината.


 Проект № BG06RDNP001-19.455-0001-C1/2021 Реконструкция и рехабилитация на улици в Община Дряново

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново