Община
Община
Туризъм
Новини

Обява за подбор на потребители по проект "Грижа в дома в община Дряново"

ОБЩИНА ДРЯНОВО

В изпълнение на договор № BG05SFPR002-2.001-0216-C01 по проект „Грижа в дома в община Дряново”, по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 за предоставяне на интегрирани здравно – социални услуги в домашна среда Община Дряново

ОБЯВАВА

от 02.05.2023 година стартира прием на документи от кандидати за  потребители на здравно-социални услуги в домашна среда по проект „Грижа в дома в община Дряново“ за период от 12 месеца, считано от 30.05.2023 г.

Дейностите по проекта са:

1. Предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания.

2. Доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, както и осигуряване на транспорт на персонала, предоставящ услугите, от/до домовете на лицата. Заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите).

3. Предоставяне на лицата от целевата група на информация относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации с диетолог и др. специалисти при необходимост.

Кандидат-потребителите могат да бъдат лица от следните целеви групи:

¨ Възрастни в невъзможност за самообслужване

¨ Лице с увреждания

Необходими документи за кандидатстване:

  1. заявление-декларация (приложение1)
  2. документ за самоличност (за справка);
  3. документ за самоличност на законния представител/настойник/попечител (за справка);
  4. експертно решение на ТЕЛК/ НЕЛК (копие);

Всички заявления се подават в сградата на общинска администрация Дряново, с адрес: гр. Дряново, ул. „Бачо Киро“ № 19. Телефон за информация: 0676/7-29-62 в. 121


 Заявление - потребители

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново