Община
Община
Туризъм
Новини

Одобрен е проектът за изграждане на фотоволтаична инсталация върху сградата на Община Дряново

Община Дряново спечели финансиране за проектно предложение "ВНЕДРЯВАНЕ НА МЕРКИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ В СГРАДАТА НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ДРЯНОВО" на стойност 677 474,42 лв. по процедурата „Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги, с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност“ с проектното.

Дейностите по проекта предвиждат на скатния покрив на сградата на Общината да бъде монтирана автономна соларна система за собствени нужди с монокристални фотоволтаични панели, с обща инсталирана мощност от 43kWp и акумулаторна батерия 5kWh. Ще бъде извършен ремонт и топлоизолиране на основния покрив, топлоизолиране на покрив на тераса над първия етаж, както и на пода над неотопляемо сутеренно ниво.

Изпълнението на проекта ще подобри условията в сградата на Общинска администрация - Дряново и ще намали разходите за електроенергия.

Работата по кандидатстването за този проект започна през юли 2022 г., когато Държавен фонд "Земеделие" обяви кампания за набиране на проектни предложения. С решение №665 на Общински съвет - Дряново от 28.10.2022 г., съветниците единодушно подкрепиха предложението на кмета Трифон Панчев за кандидатстване по процедурата за енергийна ефективност. След проведени пазарни консултации и извършване на всички съгласувателни процедури, проектното предложение на Община Дряново беше регистрирано на 23.02.2023 г. Списъкът с одобрените кандидати беше публикуван в сайта на Държавен фонд "Земеделие" на 01.08.2023 г.

Общинска администрация (сграда) 1
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново