Община
Община
Туризъм
Новини

Проведе се заключително събитие по проект "Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания - предоставяне на новите услуги - ЦГЛПР - гр. Дряново"

Заключителна пресконференция по проект BG05M9OP001-2.090-0015-C02 „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания - предоставяне на новите услуги - Център за грижа за лица с психични разстройства - град Дряново”, организирана от Община Дряново, се проведе на 15.08.2023 г.

Проектът се финансира по ОПРЧР 2014-2020, приоритетна ос: „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“, процедура BG05M9OP001-2.090 „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания – Етап 2 – предоставяне на новите услуги“. В рамките на заключителното събитие бяха представени реализираните проектни дейности и постигнати резултати при изпълнението. Сред общините – конкретни бенефициенти по настоящата процедура, Дряново е общината, която реализира проект с най-голям брой услуги. Стойността на проекта е 2 162 000 лв., от които 1 837 700 лв. финансиране от ЕСФ и 324 300 лв. национално съфинансиране.

Седемте центъра за грижа за лица с психични разстройства в град Дряново предоставят резидентна грижа за 105 потребители, преместени от Дома за възрастни с психични разстройства – с. Радовци и Държавни психиатрични болници в страната. След приключване на проектните дейности, специализираните услуги от резидентен тип ще продължат да функционират като услуги, финансирани от Държавния бюджет – Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства (ЦНСТПЛПР).

Проведе се заключително събитие по проект Проведе се заключително събитие по проект Проведе се заключително събитие по проект
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново