Община
Община
Туризъм
Новини

Община Дряново представи напредъка по проект "Грижа в дома в община Дряново"

В изпълнение на проект № BG05SFPR002-2.001-0216-C01 „Грижа в дома в община Дряново“, на 15.08.2023 г. от 10.00 часа, в Ритуалната зала на Община Дряново се проведе пресконференция за напредъка по проекта. Проектните дейности се финансират по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, Приоритетна ос: „Социално включване и равни възможности“, Процедура: № BG05SFPR002-2.001 „Грижа в дома“.

Участие в нея взеха заместник-кметът Николай Карагьозов и екипът за управление на проекта. Мая Михайлова –  ръководител проект представи основните цели, дейности, целеви групи, очаквани резултати и постигнатото до момента.

Главна цел на проекта е да се осигури подкрепа в домашна среда за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа. Разширяване възможностите за предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда, включително и в контекста на пандемични ситуации.

Проектът е ориентиран към изпълнението на дейности и мерки за период от 12 месеца, целящи да допринесат за социално включване, чрез предоставяне на богат спектър от мобилни интегрирани услуги в общността за 95 възрастни в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания. Осигурява продължаване и надграждане на създадения през годините модел за предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги и допринася за подобряване на социален, здравен и психологически статус. Услугите се предоставят на базата на идентифицираните специфични потребности на лицата от целевата група, в резултат на извършена Индивидуална оценка на потребностите и подбор на потребителите.

По време на пресконференцията бе представен и екипът за изпълнение на проекта, състоящ се от сътрудник социални дейности, диспечер, медицински специалисти, домашни санитари и шофьор.

Този документ е създаден в рамките на проект BG05SFPR002-2.001-0216-C01 „Грижа в дома в Община Дряново“, който се осъществява с финансовата подкрепа на  програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд плюс. Община Дряново носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или на Министерството на труда и социалната политика.

Община Дряново представи напредъка по проект Община Дряново представи напредъка по проект Община Дряново представи напредъка по проект
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново