Община
Община
Туризъм
Новини

Приключиха дейностите по проект "Рехабилитация на екопътека и адаптация на археологически обект римска крепост Дискодуратера"

Жителите и гостите на община Дряново вече имат възможността да посетят нов туристически маршрут, отвеждащ до античната римска крепост Дискодуратере, в района на село Гостилица.

В рамките на проект № BG06RDNP001-19.376-0005 "Рехабилитация на екопътека и адаптация на археологически обект римска крепост Дискодуратера" бе възстановена туристическа пътека „От Дискодуратера до наши дни“. Тя обхваща местност в непосредствена близост до река Янтра, между селата Гостилица, Славейково и Скалско. С дължина 3 км, маршрутът разкрива както природните дадености на района, така и ценни останки от времето на Древен Рим – личи каменната настилка на пътя Нове – Никополис ад Иструм – Дискодуратере – Аугуста Траяна.

В изпълнение на дейностите по проекта, маршрутът е почистен и засипан с фракция, обособени са места за отдих с маси, пейки, беседки и дървени шезлонги, поставени са указателни и информационни табели, създадена е дигитална възстановка на крепостта Дискодуратере (цялата крепост и отделни елементи и сцени), чрез рендериране на 4 екстериорни изгледа, анимиране на преход от съществуващо положение до възстановка; реализирано е дигитализиране на съществуващи чертежи, архитектуен анализ, строителна периодизация, графично възстановяване на архитектурни структури и детайлно моделиране на сгради и прилежаща среда. Стойността на реализирания проект е в размер на 65 730 42 лв.

Приключиха дейностите по проект Приключиха дейностите по проект Приключиха дейностите по проект Приключиха дейностите по проект Приключиха дейностите по проект Приключиха дейностите по проект Приключиха дейностите по проект Приключиха дейностите по проект Приключиха дейностите по проект
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново