Община
Община
Туризъм
Новини

Покана за участие в два конкурса съпътстващи фолклорният фестивал „Балканът пее и разказва“ 2024 г.

На 15 юни 2024 г. град Гурково ще бъде домакин на празника „Балканът пее и разказва“, когато се навършват 50 години от първото събитие. Фестивалът събира фолклорни състави и изпълнители от балканските градове Дряново, Твърдица, Трявна, Котел, Елена и Гурково.
✅„Лицата на Балкана“ ще е тема на фотоконкурс, в който ще могат да участват и ученици, и възрастни, като всеки участник ще представя до 3 авторски снимки, придружени с кратка история. Участниците трябва да представят фотографии, които красиво и автентично изобразяват лицата, изразите и културата на балканските градове.
✅За ценителите на традициите и любителите на ръкоделието от шестте града се организира изложба „Сръчните ръце на българката“. За участие в нея, възпроизвеждайки както традиционни, така и съвременни ръчно изплетени и/или избродирани предмети от сръчните ръце на българката от балканските градове - Дряново, Гурково, Трявна, Елена, Котел и Твърдица. Каним за участие в изложбата и всички читалища, училища и всякакви други клубове и колективи пазители на традициите.
За повече информация относно участие в двата конкурса:
Телефон: 0885 554 177, e-mail: obshtina@gurkovo.bg

 

Балканът пее и разказва 1
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново