Община
Община
Туризъм
Новини

Обръщение на кмета на община Дряново д-р Иван Николов по случай 24 май - Ден на българската просвета, култура и славянската писменост

Уважаеми  госпожици,  госпожи  и господа,
Уважаеми ученици,  учители, читалищни и музейни дейци,
Уважаеми деятели и пазители на българската  духовност и култура,

Честит да е всеки обвързан с писмеността, културата, духовността, образованието и науката в България, защото е избрал да съгражда, разпространява и пази най-голямото национално богатство на българите. Честити да са и всички наши съграждани, щом тачат 24 май, като най-скъп и най-светъл празник.
Живеем във време, в което най-ценният ресурс се оказва знанието. Всеки нов ден ни носи повече познания, научни открития или спомен за добре забравени „стари” истини. Такива са дните на откривателите, пазителите и разпространителите на познанието – учители, учени, дейци на културата, изкуствата, библиотечни, музейни и читалищни дейци бранители на духовността. Българският народ се прекланя пред всички Вас и най-вече пред своите първоучители и разпространители на словото Светите братя Кирил и Методий.
24 май е празник, който ни изпълва с национална гордост и самочувствие. Затова пожелавам на всички много здраве, одухотвореност, енергия и плам за да пребъде делото на Солунските братя.
Специален  поздрав за нашите деца, та да продължават да ни радват с трайни знания и успехи, с които да прославят родният си град.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Кмет
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново