Община
Община
Туризъм
Новини

Четене на книги и рисунка на асфалт организира Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Дряново

„Четене на книги” е последната инициатива на Консултативния кабинет към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни  (МКБППМН) в община Дряново. В нея се включиха пожелалите да четат на глас деца - момичета и момчета. Първо четоха откъси от любими свои книги, а после всички заедно прочетоха известната стихотворна приказка от Елин Пелин - „Дядовата ръкавичка”.
 Децата си определиха режисьор и сценограх, разпределиха ролите  на героите от прекрасното литературно произведение и представиха свой вариант за драматизация на приказката, която авторът й публикувал за първи път преди повече от 80 години.
„Четене на книги” е инициатива, която подобрява паметта и концентрацията на децата, действа им вдъхновяващо, като развива тяхното аналитично и критично мислене, обогатява речника, подобрява уменията за писане и не на последно място - повдига настроението.
На 25 юни 2015 г., МКБППМН организира друго любимо занимание за деца - рисунка на асфалт.  Малките художници  ще творят в района на моста на Колю Фичето , а темата върху която ще мислят и творят с помощта на рисувателното изкуство е:  "Дряново - градът на Колю Фичето".

Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3 Снимка 4 Снимка 5
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново