Община
Община
Туризъм
Новини

Отпада възможността за обявяване на втори прием за кандидат-потребители на социалната услуга „Личен асистент”

Категорично отпада  възможността за обявяване на втори прием за  кандидат-потребители на социалната услуга „Личен асистент”, по проект „Нови възможности за грижа”, при чието изпълнение Агенцията за социално подпомагане (АСП), чрез Главна дирекция "Социално подпомагане“ и в партньорство с всички общини в България, предоставя социалната услуга "Личен асистент”.
От АСП съобщават, че броят на обслужваните по проекта хора с увреждания и хора с ограничения или в невъзможност за самообслужване е 14 133 потребители, в т.ч. 3 049 деца. Отделно в листа на чакащи броят на кандидат-потребителите и одобрените лични асистенти е значителен, при положение, че индикативният брой потребители на услугата бе 12 000 души за цялата страна.
На практика обявяването на втори прием на документи от кандидат-потребители само ще създаде допълнителни очаквания сред гражданите, които обаче в рамките на този проект няма как да бъдат удовлетворени, поради изчерпан финансов ресурс.
Припомняме, че общата стойност на проекта възлиза на 64 966 534,16 лева, които вече са разпределени, а продължителността му е 13 месеца. Срокът на предоставяне на социалната услуга "личен асистент” обаче е до 10 месеца.
Община Дряново подписа Партньорско споразумение № BG05-0702-1 с Агенцията за социално подпомагане за предоставяне на социалната услуга „Личен асистент“ през март 2015 г.


 Писмо

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново