Община
Община
Туризъм
Новини

Връчиха дипломите за средно образование на зрелостниците от СОУ „Максим Райкович“

По традиция, на 22 юни в Ритуалната зала на Община Дряново, тържествено бяха връчени дипломите за завършено средно образование на випускниците от СОУ „Максим Райкович“. Специален гост на тържеството беше кметът на общината д-р Иван Николов, който за поредна година връчи дипломите на отличниците. Стела Вачкова, Алекс Корнев и Цветелина Тотева получиха и златен медал на СОУ „Максим Райкович“ за постигнат отличен успех в гимназиалната степен на образование. Училищното ръководство бе подготвило и плакети за всички дипломанти – част от Програмата за ритуализация на училищния живот.

През 2015 г. в СОУ „Максим Райкович“ завършиха 20 ученици. Всички те  преминаха успешно държавните зрелостни изпити.  Гордост на училището е постижението на Стела Вачкова - пълни шестици на ДЗИ за XII-ти клас – по БЕЛ и Английски език. Това е единствената шестица по Български език и литература, а по Английски език отличните оценки са общо 4.

Приветствени слова към зрелостниците и техните преподаватели отправиха Кметът на общината д-р Иван Николов, директорът на училището Катерина Стефанова и председателят
на Училищното настоятелство Георги Цветков. Поздравителен адрес до педагогическата колегия и ръководството на училището от името на родителите на дванадесетокласниците поднесе Деница Вачкова.  По нетрадиционен начин – с прочувствена презентация и през сълзи на очи изпрати своя успешен клас класния ръководител - г-жа Калинка Николова.

Седмица по-рано, на 15.06.2015 г. бяха връчени удостоверенията на седмокласниците. За първи път мероприятието се проведе тържествено в Ритуалната зала на Община Дряново, а поздрав към седмокласниците отправиха зам. кметът на общината г-жа Даниела Енчева, директорът на училището г-жа Катерина Стефанова и класните ръководители на 7а и 7б клас - Иванка Рашкова и Иван Димитров.

Седмокласничката от СОУ „Максим Райкович“  Ивета Галинова Христова е сред деветте пълни отличници в страната, изкарали максимален брой точки на държавното външно оценяване по български език и литература.

Общите резултати на държавното външно оценяване, както след 7-ми, така и след 12-ти клас, постигнати от възпитаниците на СОУ „Максим Райкович“, са по-високи от средните за областта, а по някои предмети - от средните за страната. С това, дряновското средищно училище за пореден път доказа, че предлага отлични условия за обучение и възпитание на своите ученици, както и екип от достойни и компетентни специалисти.

Връчиха дипломите за средно образование на зрелостниците от  СОУ „Максим Райкович“ Връчиха дипломите за средно образование на зрелостниците от  СОУ „Максим Райкович“ Връчиха дипломите за средно образование на зрелостниците от  СОУ „Максим Райкович“ Връчиха дипломите за средно образование на зрелостниците от  СОУ „Максим Райкович“ Връчиха дипломите за средно образование на зрелостниците от  СОУ „Максим Райкович“ Връчиха дипломите за средно образование на зрелостниците от  СОУ „Максим Райкович“
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново