Община
Община
Туризъм
Новини

Спортен комплекс "Локомотив" - Дряново вече е отворен за всички

18 септември 2015 г. бе знаменателна дата за културата и спорта в Дряново. Жители и гости на града се събраха при най-емблематичните дряновски обекти, за да почетат славното им минало, но и да приветстват реновирания стадион „Локомотив” и преобразения Фичев мост над река Дряновска.

В 17.30 ч. започна церемонията по официалното откриване на обновения спортен комплекс „Локомотив”. Това бе и последният от поредицата новооткрити спортни обекти, които Община Дряново реализира посредством проекти с национално и европейско финансиране. Кметът на община Дряново д-р Иван Николов, за който осигуряването на модерна спортна база в общината бе основен приоритет през двата му управленски мандата, благодари на всички участници в реализирането на Проект № 07/321/01178 "Изграждане на стадион в с. Царева Ливада, изграждане на три игрища за футбол, волейбол и баскетбол и обновяване на стадион в Дряново - Община Дряново". По традиция, д-р Николов и председателят на Общински съвет - Дряново г-жа Мариана Печеян прерязаха лентата и откриха спортния комплекс, който ще даде нови възможности за развитието на спорта в Дряново. 

Сред официалните гости, на откриването бяха Нели Недева - областен координатор на Движение България на гражданите, Антоан Згрипаров - областен координатор на СДС, Георги Трендафилов - председател на областен съвет на Български футболен съюз, Пенка Балева - заслужил гражданин на Дряново, както и общински съветници от Общински  съвет - Дряново и представители на институции и фирми. Поздрав за всички гости на церемонията бяха изпълненията на малчуганите от Целодневна детска градина "Детелина", а отец Георги отслужи водосвет за славата на обновения стадион.
Веднага след това, на терена излязоха ветераните от ФК "Локомотив" - Дряново и "Янтра" - Габрово. След оспорван мач, срещата завърши с равен резултат 3:3.

В рамките на проекта, финансиран по Мярка 321 на Програмата за развитие на селските райони, бяха обновени всички игрища на стадиона, като централното игрище вече има нова естествена тревна настилка с чимове и пълна дренажна система. Малките игрища за хандбал, баскетбол и волейбол са с акрилна спортна настилка, а игрището за футбол, разположено до тенис корта е обновено с изкуствена тревна настилка.Основен ремонт и обзавеждане бяха направени на административната сграда и съблекалните в СК "Локомотив". 
За да бъде изцяло обновен спортният комплекс, Община Дряново извърши и допълнителни строително-ремонтни дейности със собствено финансиране. Бяха асфалтирани алеите, поставено е ново спортно съоръжение за фитнес на открито, бе сменена оградата на стадиона, а пистата за лека атлетика бе застлана с шамот, като вътрешният коридор и двете скочища са с тартанова настилка.


 

Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс
Услуги
Услуги
Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
ILoveBulgaria
Видео клип Дряново