Община
Община
Туризъм
Новини

70 години от смъртта на Рачо Стоянов

Днес отбелязваме 70 години от смъртта на Рачо Стоянов, ярка личност за нашия град, чието име и постижения вдъхновяват поколения наред.  

Рачо Стоянов Генов-Дуфев е известен преди всичко като писател-драматург, като негово литературно творчество е отпечатано за първи път в списание „Летописи“. По пътя към своя творчески успех той се сблъсква с професиите писар, библиотекар, журналист, преводач и актьор в театрална трупа.

Произведението му „Майстори” е високо оценено от литературната критика като една от най-хубавите български драми, заради красотата и силата на художествените образи. Към момента постановката „Майстори‘‘ участва в програмата на четири театъра в цялата страна.

В знак на почит и уважение, цветя пред паметника поднесоха представители на Общинска администрация, Общински съвет, ПГИ „Рачо Стоянов“ и Драматичн театър „Рачо Стоянов “-гр. Габрово.

 

 

70 години от смъртта на Рачо Стоянов 70 години от смъртта на Рачо Стоянов 70 години от смъртта на Рачо Стоянов 70 години от смъртта на Рачо Стоянов 70 години от смъртта на Рачо Стоянов
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново