Община
Община
Туризъм
Новини

Покана за обществено обсъждане на намерение за кандидатстване с проект за инвестиции за публично ползване на туристическа инфраструктура

Във връзка с прием на проектни предложения към Стратегията за ВОМР на МИГ „Дряново - Трявна - в сърцето на Балкана“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура”, Община Дряново отправя покана към местната общност за участие в обществено обсъждане на разработваното проектно предложение „Рехабилитация на екопътека и адаптация на археологически обект римска крепост Дискодуратера“.

Целта на проекта е да бъде възстановена и развита като туристически ресурс екопътеката, която обхваща местност в непосредствена близост до река Янтра, между селата Гостилица, Славейково и Скалско. С дължина 3 км, тя разкрива както природните дадености на района, така и ценни останки от времето на Древен Рим.

Първата дейност предвижда маршрута да бъде почистен от тревна и храстовидна растителност и да бъдат обособени 4  къта за отдих и почивка - с пейки, маси, беседки, шезлонги, дървени пейки-люлки.

Следващата дейност е изследване, дигитализиране, рендериране и анимиране на крепостта, която включва - дигитализиране на съществуващи чертежи, архитектуен анализ, строителна периодизация, графично възстановяване на архитектурни структури, както и детайлно моделиране на сгради и прилежаща среда, рендиране на 4 екстериорни изгледа, анимиране и рендериране на преход от съществуващо положение до възстановка.

Освен това ще бъдат изработени и следните информационни и указателни материали - информационни табели, табели тип „стрелки“.

Дата и място на провеждане - 25.05.2021 г.  от 15:30 ч. в Заседателната зала на сградата на Община Дряново, гр. Дряново, ул. „Бачо Киро“ 19. Общинска администрация кани всички заинтересовани лица да вземат участие в срещата. Техническия проект по проектното предложение „ Рехабилитация на екопътека и адаптация на археологически обект римска крепост Дискодуратера “ може да се разгледа в Общинска администрация - Дряново.

Предложения и препоръки от заинтересованите лица могат да се правят на място по време на общественото обсъждане, както и да се депозират в деловодството и посредством официалния имейл на Община Дряново: dryanovo@dryanovo.bg, но не по-късно от 12:00 ч. на 25.05.2021 г.

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново