Община
Община
Туризъм
Акценти

Покана за участие в Националия конкурс за поезия, проза и песен "Поезия и песен на Балкана"

 

Тази година, през месец юни, ще се проведе отново Националният конкурс за поезия, проза и песен  "Поезия и песен на Балкана".

Той се организира от  НЧ "Развитие-1869”, съвместно с Община Дряново, Съюза на българските писатели и Съюза на българските композитори.

Конкурсът "Поезия и песен на Балкана" се провежда веднъж на всеки три години още от далечната 1972 г, когато по инициатива на поета Атанас Смирнов е проведено неговото първо издание. През изминалите години в него са участвали редица известни ансамбли, хорове, творци, артисти, драматурзи, композитори и др.

Част от програмата на събитието е връчването на наградата за цялостно литературно творчество на името на драматурга Рачо Стоянов.

Във връзка с тазгодишното издание на конкурса организаторите отправят покана към всички училища в страната за участие в няколко категории- проза, поезия и песен.

На 22 и 23 юни 2022 г. всички желаещи ще могат да се изявят пред професионално жури в салона в сградата на НЧ "Развитие-1869” гр. Дряново.

Отличилите се творци и изпълнители ще бъдат включени в програмата за финалния празничен концерт, който ще се състои вечерта на 23 юни тази година.


 Статут

 Заявка

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново