Община
Община
Туризъм
Новини

Спортен комплекс "Локомотив" - Дряново вече е отворен за всички

18 септември 2015 г. бе знаменателна дата за културата и спорта в Дряново. Жители и гости на града се събраха при най-емблематичните дряновски обекти, за да почетат славното им минало, но и да приветстват реновирания стадион „Локомотив” и преобразения Фичев мост над река Дряновска.

В 17.30 ч. започна церемонията по официалното откриване на обновения спортен комплекс „Локомотив”. Това бе и последният от поредицата новооткрити спортни обекти, които Община Дряново реализира посредством проекти с национално и европейско финансиране. Кметът на община Дряново д-р Иван Николов, за който осигуряването на модерна спортна база в общината бе основен приоритет през двата му управленски мандата, благодари на всички участници в реализирането на Проект № 07/321/01178 "Изграждане на стадион в с. Царева Ливада, изграждане на три игрища за футбол, волейбол и баскетбол и обновяване на стадион в Дряново - Община Дряново". По традиция, д-р Николов и председателят на Общински съвет - Дряново г-жа Мариана Печеян прерязаха лентата и откриха спортния комплекс, който ще даде нови възможности за развитието на спорта в Дряново. 

Сред официалните гости, на откриването бяха Нели Недева - областен координатор на Движение България на гражданите, Антоан Згрипаров - областен координатор на СДС, Георги Трендафилов - председател на областен съвет на Български футболен съюз, Пенка Балева - заслужил гражданин на Дряново, както и общински съветници от Общински  съвет - Дряново и представители на институции и фирми. Поздрав за всички гости на церемонията бяха изпълненията на малчуганите от Целодневна детска градина "Детелина", а отец Георги отслужи водосвет за славата на обновения стадион.
Веднага след това, на терена излязоха ветераните от ФК "Локомотив" - Дряново и "Янтра" - Габрово. След оспорван мач, срещата завърши с равен резултат 3:3.

В рамките на проекта, финансиран по Мярка 321 на Програмата за развитие на селските райони, бяха обновени всички игрища на стадиона, като централното игрище вече има нова естествена тревна настилка с чимове и пълна дренажна система. Малките игрища за хандбал, баскетбол и волейбол са с акрилна спортна настилка, а игрището за футбол, разположено до тенис корта е обновено с изкуствена тревна настилка.Основен ремонт и обзавеждане бяха направени на административната сграда и съблекалните в СК "Локомотив". 
За да бъде изцяло обновен спортният комплекс, Община Дряново извърши и допълнителни строително-ремонтни дейности със собствено финансиране. Бяха асфалтирани алеите, поставено е ново спортно съоръжение за фитнес на открито, бе сменена оградата на стадиона, а пистата за лека атлетика бе застлана с шамот, като вътрешният коридор и двете скочища са с тартанова настилка.


 

Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс Спортен комплекс
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново