Община
Община
Туризъм
ОБА11 - Административни услуги "Търговия, туризъм, транспорт"

СУНАУ 11.4 // ОБА 11-03 - Регистрация на пътни превозни средства с животинска тяга

Нормативна уредба:

● чл.167, ал.2, т.4 от Закона за движение по пътищата;
● чл.15, ал.4, т.4 от Наредба №1 за спазване на обществения ред на Община Дряново;
● Заповед №79/04.03.2013 г. на Кмета на община Дряново /приложена е след описание на услугата/.

Процедура по предоставяне на административната услуга:

1. Собствениците на ППС с животинска тяга подават заявление по утвърден образец до Кмета на община Дряново в деловодството на Общинска администрация или чрез кмета /кметски наместник/ на съответното населено място.
2. Длъжностно лице от ОбА-Дряново, вписва данните за собственика и за ППС в регистър по образец и изготвя регистрационен талон. В регистъра се вписват всички ППС с животинска тяга, които се намират на територията на община Дряново.
3. На собственика на вписаното в регистъра ППС с животинска тяга се издава регистрационен талон и се дава регистрационна табела по образец. Реквизитите се получават лично от информационния център на ОбА-Дряново.
4. При получаване на реквизитите по предходната т.3, собственикът представя декларация по образец, че ППС е приведено в съответствие с изискванията на Заповед №79/04.03.2013 г. на Кмета на община Дряново: има два жълти светлоотразителя отпред, два червени светлоотразителя отзад, а при движение през нощта и при намалена видимост – отзад вляво светещо тяло /фенер/, излъчващо бяла или жълта добре различима светлина. Светлоотразителите са разположени симетрично от двете страни на превозното средство съгласно чл.15 от правилника за прилагане на Закона за движение по пътищата. Обстоятелствата, вписани в декларацията се проверяват от Кмета на с.Царева ливада или кметските наместници на малките населени места, съгласно адресната регистрация на лицето притежаващо ППС с животинска тяга, като за гр.Дряново обстоятелствата се проверяват от длъжностно лице при ОбА-Дряново.
5. При промяна на обстоятелствата вписани в регистъра, собственикът подава заявление за вписване на промяната, като прилага и нова Декларация.
6. След вписване на промяната на собственика се издава нов регистрационен талон със същия номер.
7. При спиране от движение на ППС с животинска тяга регистрационния талон и табелата се връщат на длъжностното лице /по т.2/ за заличаване от регистъра в едномесечен срок.
8. При изгубване или похабяване на регистрационната табела и/или регистрационния талон се издават нови, съгласно по-горе описания ред.
9. За извършване на регистрация, собственикът на ППС с животинска тяга заплаща такса съгласно Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Дряново, в размер на 30 лв. (за регистрационен талон 10.00 лв. и за регистрационен номер 20 лв.). Таксата се внася при подаване на заявлението.
10. Кметът на с.Царева ливада и кметските наместници водят регистър на подадените заявления и съответните регистрационни табели на ППС с животинска тяга на лицата с адресна регистрация в съответните малки населени места.

Описание на резултат от услугата:

Пътното превозно средство е приведено в съответствие с изискванията на чл.167, ал.2, т.4 от Закона за движение по пътищата.

Необходими документи:

● Заявление по образец;
● Копие от ветеринарния паспорт на едрият добитък (кон, магаре, вол и др.), теглещо каруцата;
● Приходна квитанция за платена административна такса в размер на 30.00 лв.

Срок на действие на индивидуалния административен акт:

До промяна на обстоятелствата вписани в регистъра или спиране от движение на ППС с животинска тяга.

Срок на изпълнение: до 30 дни.

Такса: за регистрационен талон  - 10.00 лв.

            за регистрационен номер  - 20.00 лв.

Таксата се заплаща на място в брой или по банкова сметка.
При попълване на платежното нареждане е необходимо да се посочи вида на административната услуга.
Копие от платежното нареждане следва да се приложи към заявлението.

*банкова сметка: BG86CECB97908468119102 BIC: CECBBGSF ЦКБ АД
код на бюджетно плащане: 44700 / Други неданъчни приходи


 Заявление

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново