Община
Община
Туризъм
COVID-19 (Коронавирус)

Група доброволци помага на жителите на Дряново по време на извънредното положение

Хубавото на трудностите е, че вадят наяве у хората добродетели и сили, за които дори самите те не са подозирали. Вече почти един месец Дряново се бори срещу разпространението на коронавируса КОВИД-19, който преобърна начина на живот в целия свят. В тази ситуация на преден план излязоха смели наши съграждани, които пожелаха да подпомогнат действията на Общината и се записаха като доброволци.

Със заповед № 172 от кмета на Община Дряново на тях е възложено да помагат с пазаруването и разноса на храна и лекарства на възрастни и трудноподвижни хора, да патрулират в града за спазване забраната за посещения на паркове, детски и спортни площадки и струпването на хора, като приканват нарушителите да напуснат съответните места. Особено голяма е помощта им при раздаването на предпазните маски, които Община Дряново успя да осигури - обхождат стотици адреси ежедневно и предоставят маски на хората. В селата това се прави от кметските наместници, които също заслужават похвали за отличната работа.

Всеки от доброволците има нужните лични предпазни средства, както и бадж с печат, който удостоверява, че действа съвместно с Общината. До момента са 7, но записванията продължават. Желаещите да се обадят на телефон 0895 155 191 или да изпратят информация на електронна поща dryanovo@dryanovo.bg – три имена, възраст, телефон за връзка и по какъв начин имат възможност да съдействат.

Нуждаещите се от помощ, правят своите заявки на телефон 0676/72962.

Доброволци
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново