Община
Община
Туризъм
Новини

Дряново отбеляза 112 г. от провъзгласяването на Независимостта

Мнозина дряновци се събраха пред паметника "Майка България", за да отпразнуват заедно Деня на Независимостта.

В своята реч кметът Трифон Панчев подчерта, че независимостта не е еднократен акт, а ежедневен стремеж и призова възрастните да разказват на децата за достойните личности от историята на България, посветили се на това тя да бъде свободна и независима държава.

Възпитаници от класа по народно пеене към сдружение "Анна фолкарт" очароваха с музикалните си изпълнения. Ученици от литературен клуб "Книголюбие" рецитираха свои авторски стихотворения и такива на известни български поети. Формация за автентичен танцов фолклор „Дряновица“ при НЧ „Дряновска пробуда-2008“ озари площада със своите усмивки и танци за завършек на празничната програма.

Тържеството приключи с поднасяне на венци и цветя.

По случай 112 години от провъзгласяването на Независимостта Община Дряново организира и поход по екопътеката Дряновски манастир - Боженци - Трявна. Участие взеха почти 40 души. Преходът бе част и от кампанията "НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2020".

 

 

Дряново отбеляза 112 г. от провъзгласяването на Независимостта Дряново отбеляза 112 г. от провъзгласяването на Независимостта Дряново отбеляза 112 г. от провъзгласяването на Независимостта Дряново отбеляза 112 г. от провъзгласяването на Независимостта Дряново отбеляза 112 г. от провъзгласяването на Независимостта Дряново отбеляза 112 г. от провъзгласяването на Независимостта Дряново отбеляза 112 г. от провъзгласяването на Независимостта
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново