Община
Община
Туризъм
Новини

Отбелязваме 50 години от смъртта на известния музикант и диригент Месру Мехмедов

И днес пазим спомена и отбелязваме 50 години от смъртта на известния музикант и диригент Месру Мехмедов, първият българин дирижирал Националния симфоничен оркестър на САЩ и Нюйоркската филхармония. На 18 януари 1971 г. той губи живота си в самолетна катастрофа, когато е едва 35 годишен. Роден във Велико Търново на 4-ти февруари 1935г., прекарва детството и юношеството си в Дряново, от където тръгва и пътят му към голямата сцена, като диригент на младежкия хор на дряновската гимназия.

През краткия си житейски път той постига големи успехи воден от любовта си към музиката и непрестанния стремеж към развитие. Разнасяйки славата на музикалното изкуство на нашата страна, Дряновският маестро оставя силно впечатление, дирижирайки известни произведения без партитури.

През 2000 г. Общинският съвет приема решение, с което Месру Мехмедов е удостоен посмъртно със званието "Почетен гражданин на Дряново".

Пред паметната плоча, в знак на почит и уважение, цветя поднесоха представители на Общинска администрация, Общински съвет, Народно читалище „Развитие- 1869“ и Дневен център за стари хора.

 

Отбелязваме 50 години от смъртта на известния музикант и диригент Месру Мехмедов Отбелязваме 50 години от смъртта на известния музикант и диригент Месру Мехмедов Отбелязваме 50 години от смъртта на известния музикант и диригент Месру Мехмедов Отбелязваме 50 години от смъртта на известния музикант и диригент Месру Мехмедов Отбелязваме 50 години от смъртта на известния музикант и диригент Месру Мехмедов Отбелязваме 50 години от смъртта на известния музикант и диригент Месру Мехмедов Отбелязваме 50 години от смъртта на известния музикант и диригент Месру Мехмедов Отбелязваме 50 години от смъртта на известния музикант и диригент Месру Мехмедов Отбелязваме 50 години от смъртта на известния музикант и диригент Месру Мехмедов Отбелязваме 50 години от смъртта на известния музикант и диригент Месру Мехмедов
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново