Община
Община
Туризъм
Новини

Община Дряново ще се включи в Часът на Земята, включи се и ти…

Тази година Часът на Земята ще бъде наистина необикновен!

Предвид епидемичната обстановка в страната, тази година  събитието ще се отбележи с онлайн концерт на български изпълнители и с угасване на светлините у дома.

В името на най- мащабната инициатива - Часът на Земята, организирана от WWF, на 27.03.2021 г. (събота) от 20:30 до 21:30 часа Община Дряново ще загаси осветлението на сградата на Общинска администрация - Дряново.

Фокусът на международната природозащитна организация - WWF тази година ще бъде върху опазването на биоразнообразието.  Затова Часът на Земята в България ще обърне специално внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори вид- кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на риск през последните години.

С традиционното гасене на светлини за един час се  дава начало на специалния Месец на Земята – месец, в който новородените мечета се срещат за първи път с природата навън и плахо пристъпват след майка си, за да научат от нея важни уроци.

Община Дряново приканва да се включите и Вие в инициативата чрез загасянето на осветлението във Вашите домове за един час. За повече информация посетете wwf.bg/mechki.

Часът на Земята
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново