Община
Община
Туризъм
Акценти

Община Дряново и община Сероцк подписаха писма за намерение за установяване на сътрудничество

В Ритуалната зала на община Дряново,на 14.05.2022г. , на официална церемония бяха подписани  писма за намерение за установяване на сътрудничество между  Община Дряново и полската община Сероцк. Своите подписи върху документа положиха  кмета на Дряново- Трифон Панчев ,заместник-кмета на Сероцк- Марек Бомболски, както и председателите на общинските съвети на двете общини, Тодор Георгиев и Мариуш Рошински.
Официалното споразумени ще бъде подписано от кметовете на двете общини на 21 май в град Сероцк, Полша.
Създаването на партньорски взаимоотношения между двата града цели да бъдат максимално улеснени обмяната на идеи и споделянето на практически опит в областта на образованието, туризма, културата, спорта, местното самоуправление и др.
Инициатор и посредник за установяване на комуникацията между двете общини бе Яна Дочева, началник на отдел Международно сътрудничество към НСОРБ.
В рамките на своето работно посещение в България, делегацията от Полша посети Вагонен завод „Интерком“ , „ВСК Кентавър- ИЗ Динамика”, и спортните бази на територията на община Дряново, а също така се включи в отбелязването на 146-та годишнина от епопеята край Дряновския манастир.

 

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново