Община
Община
Туризъм
Новини

Днес отбелязваме 185 години от рождението на Васил Левски

На днешната дата отбелязваме 185 години от рождението на Апостола на свободата- Васил Иванов Кунчев.  Роден на 18 юли 1837 година в Карлово, идеолог и организатор на българската национална революция. Създавайки местни революционни комитети в цялата страна той подготвя народа за обща революция за освобождението на България. Мечтае за чиста и свята Република, в която всички да имат равни права, независимо от своята народност и вероизповедание.

С поклонение пред паметника на Васил Левски в Дряново и полагане на венци и цветя на 18 юли 2022 г., от 18.30 часа, ще бъде отбелязана 185-та годишнина, като в програмата с рецитал и музикални изпълнения ще се включат деца от Детска градина „Детелина“ - Дряново, както и почетен караул от НД „Традиция" с възпоменателна церемония.

 На същия ден Трифон Панчев, кмет на Община Дряново, ще подпише изработения от Общобългарския комитет „Васил Левски“ етичен кодекс на поведение и народна работа, съставен от заветите на Васил Левски.

Част от програмата ще бъде и сформирането на организационен комитет за отбелязване на 150 г. от гибелта на Апостола през 2023 г. В него ще членуват представители на Община Дряново, Общински комитет „Васил Левски“, СУ „Максим Райкович“, ПГИ „Рачо Стоянов“, ДГ „Детелина“, читалища и др.

 

 

levski bust
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново