Община
Община
Туризъм
Новини

Проведе се първото заседание на Консултативния съвет по туризъм за годината

Членовете на Консултативния съвет по туризъм се събраха за първо годишно заседание. Дневен ред на Съвета бе обсъждането на дейности, които да залегнат в годишната програма за туризма в община Дряново за 2023 г. На срещата се направи и обобщение на реализираните инициативи в сферата на туризма от предходната година.

           Програмата за развитие на туризма в община Дряново за 2023 година има за задача да осигури трайна конкурентоспособност на общината като туристическа дестинация, да подпомага устойчивото развитие на туристическата индустрия, да се опира в максимална степен на информацията, придобита от маркетинговите проучвания, доклади, анализи и прогнози, да отчита очакванията и намеренията на всички заинтересовани страни, да е съобразена с изискванията за създаване на правилно, реалистично и стабилно позициониране на община Дряново на целевите пазари като следва ясни приоритети за развитие на туристическите продукти и да бъде гъвкава. За изпълнението на поставените цели са определени приоритети, включващи набор от дейности, които съответстват на реалностите и нуждите на общината, региона и държавата: Приоритет І. Създаване на подходящи управленски и организационни структури, системи за управление, обучение и квалификация на персонала; Приоритет II. Повишаване на качеството и обогатяване на предлагания основен туристически продукт и устойчивото му развитие; Приоритет ІІI. Преодоляване на сезонния характер на туризма в общината чрез развитие на алтернативни форми на туризъм; Приоритет ІV. Подобряване на базовата и туристическата инфраструктура, съхраняване на околната среда и въвеждане на енергийни екологични и ефективни технологии; Приоритет  V.  Провеждане на ефективен маркетинг, реклама и информационен обмен.

 

Проведе се първото заседание на Консултативния съвет по туризъм за годината Проведе се първото заседание на Консултативния съвет по туризъм за годината
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново