Община
Община
Туризъм
Новини

Отбелязване на 150 г. от гибелта на Васил Левски

На 13 февруари от 17:15 ч. в Историческия музей ще се проведе Общо събрание на Общинския комитет "Васил Левски".

На 16 февруари специален гост на Дряново ще бъде видният историк проф. д-р Пламен Павлов. Среща-разговор с него ще се проведе в Икономовата къща, началният час е 17:30.

Над 30 деца и ученици от ДГ "Детелина", СУ "Максим Райкович" и ПГИ "Рачо Стоянов" се включиха със свои произведения в конкурсите за стихотворение, разказ, есе и за постер или рисунка, посветени на годишнината. На 17 февруари в Ритуалната зала на Община Дряново ще се проведе последният от поредицата конкурси - този за рецитаторско майстроство. Веднага след неговия край ще бъде награждаването на всички участници.

На 18 февруари от 10:30 ч. ще бъде отслужена заупокойна молитва за дякон Игнатий в църквата “Св. Въведение Богородично”. В 11:00 ч. ще започне общоградското поклонение пред паметника на Апостола в град Дряново, с участието на Смесен камерен хор при НЧ “Развитие-1869”, ученици от СУ “Максим Райкович” и ПГИ “Рачо Стоянов”.

В периода 02-20 февруари в Икономовата къща може да бъде разгледана документалната изложба за Васил Левски на Регионален исторически музей - Ловеч.

Събитията са част от програмата на Инициативния комитет за отбелязване на 150 г. от гибелта на Васил Левски, който беше основан на 18 юли 2022 г., рождената дата на Апостола.

 

Васил Левски
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново