Община
Община
Туризъм
Новини

Стотици посетители на щанда на Дряново по време на туристическото изложение „Ваканция и СПА Експо“ 2023

За втора поредна година Община Дряново и Община Трявна организираха съвместно представяне на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“ в София, най-големият форум за туризъм в България. Специално изработеният за целта дървен щанд се открояваше в Зала 2 на Интер Експо Център и привлече стотици посетители на 15, 16 и 17 февруари.

Над 500 туроператори и турагенти, представители на фирми, медии, институции и граждани получиха информационни и рекламни материали за Дряново. Организаторите на групови пътувания се интересуваха най-вече от местата за настаняване, особено такива с голям капацитет и подходящи за детски лагери. Именно с тази цел имаше подготвен списък с актуални контакти на всички хотели и къщи за гости на територията на общината.

Индивидуално пътуващите туристи се вълнуваха предимно от природните и културно-историческите забележителности в района. Голям интерес от всички имаше към брошурата с програма за основните събития, които предстоят през 2023 г., тъй като това е важен фактор при избора на следваща дестинация.

Установени бяха ценни контакти с фирми - както с доставчици на оборудване и услуги за туристически бранш, които могат да бъдат полезни за развитието на туризма в района, така и с компании, които проявиха конкретен интерес за провеждане на тиймбилдинг екскурзии в Дряново.

С дизайнер на игра, която провокира потребителите да обикалят дадена местност и отговарят на въпроси, е обсъдена възможността за създаване на версия за Дряново, тъй като е изключително атрактивен начин за запознаване с местните история и култура. С експерти по маркетинг и реклама е договорено провеждане на обучение в Дряново, което да помогне на бизнеса да достигне до по-голяма аудитория.

С продуцентите на едно от най-популярните предавания за туризъм беше проведен разговор за заснемане и излъчване на епизод за Дряново. От издателите на тематичен справочник беше получено предложение за поместване на рекламна страница в неговото ново издание. В обширни интервюта за телевизии и радиа бяха представени причините, поради които си заслужава хората да посетят района.

Разменени са контакти още с асоциация „Фестивалите в България“, с травъл блогъри, с екскурзоводи, с представители на чуждестранни посолства и пр. На работещите в туристически информационни центрове в други общини са предоставени рекламни и информационни материали за Дряново и Трявна, които да бъдат разпространени при тях.

Ваканция & СПА Експо 1 Ваканция & СПА Експо 2 Ваканция & СПА Експо 3
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново