Община
Община
Туризъм
Новини

Областната кампания „ЗАвръщането“ продължава със среща в Дряново

Второто събитие от Областната кампания #ЗАвръщането ще се проведе на 12 април 2023 година от 17.30 часа в Икономовата къща.

В рамките на проявата ще бъдат представени истории на хора, избрали да се заживеят област Габрово през последните 5 години.

Говорители в срещата ще бъдат: лица, познати от малкия екран; хора, допринесли за развитието на общността в града домакин - Дряново; и предприемчиви пътешественици, намерили своя дом в областта.

Ще бъде представен и онлайн наръчник за заселващите се в област Габрово, изготвен от екипа на Областната администрация.

За допълнение към вдъхновяващите истории гостите ще се насладят на изпълнения на талантливите деца от НЧ „Дряновска пробуда 2008“ и на рецитал на литературното ателие “Книголюбие“ с ръководител Виржиния Дачева.

#ЗАвръщането стартира по инициатива на областния управител Кристина Сидорова и заместник областния управител Андрей Николов в края на 2022 година. Областната кампанията е социален проект. Основната ѝ цел е да противодейства на един от най-наболелите проблеми в Габровска област- обезлюдяването в следствие на демографската криза и отрицателния механичен прираст. Това се осъществява чрез поредица от дейности, които ангажират широката общественост и институциите.

Завръщането 1
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново